Založ si blog

Čistá Konšpirácia?

Atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho

22.November.1963.

Smútočný den pre Ameriku. Smutočný den pre celú rodinu Kennedyho a politiku.

V tento deň bol spáchaný atentát na Johna Fitzgeralda Kennedyho. Spáchal sa presne o 12:30 hod. v Texaskom Dallase.John Fitzgerald Kennedy sa práve viezol v Lincolne Continentale v priestoroch parku Dealey Plaza a blížila sa k Texaskému knižnému veľkoskladu,Kennedy sa zhováral s manželkou guvernéra ktorá mu práve vravela „Pán prezident, rozhodne nemôžete povedať, že by Vás Dallas nemiloval“. Miloval.Ale keď má veľa ľudí rado jedného človeka vždy sa nájde výnimka ktorá bude vystupovať z davu. Ale kedže prezident  videl ulice plné ľudí jej uznal za pravdu.

Ked už limuzína začala vchádzať do Elm Street začali prvé výstrely. Strielalo sa na najvyššieho v štáte,na Kennedyho. Väčšina ľudí ktorá bola pri streľbe začula približne 3 výstrely. Prvá guľka Kennedyho netrafila,ale nik nevedel určiť smer odkiaľ ide streľba.

Nik netušil teda, že ide o streľbu a ľudia si mysleli, že je to ohňostroj alebo rana z výfuku.. Keby len tak vedeli čo príde za pár sekúnd..

Väčšine ľudí sa ale zdalo, že automobil spomalil.. Ale komisia tieto tvrdenia spochybnila a určila rýchlosť automobilu na 18 km/h.dealey-plaza-annotatedPlán trasy ktorou šiel v osudný deň Lincoln Continental.

Hneď po prvých guľkách sa v aute rozšírila panika. Guvernér a Kennedy sediaci pri svojich manželkách sa začali otáčat a snažili sa zistiť čo sa deje. Kennedy schytal 2 gulky,jedna mu vnikla do chrbta a druhá mu rozbila pravú časť hlavy. Všetci spolujazdci boli vtej sekunde poliaty krvou.

Ale Samozrejme Lincoln Continental nebol jediný na ulici ktorý sa viezol. Hneď za Kennedyho autom bolo sprievodné auto v ktorom sedel tajný agent Clinn Hill. Ktorý keď videl čo sa stalo s Kennedym vyskočil z auta a snažil sa uchrániť p.Kennedyovú.

A čo vlastne zabilo Kennedyho?

Ostrelovačka Carcano ráž 6,5mm.402798-original1-1dhtj.jpg

Po atentáte sa šlo čo najrýchlejšie do nemocnice  a  bolo namierené do Parkland Memorial zatial čo  prezident práve umieral v rukách svojej ženy. Keď prišli do Parkland Memorial tak sa na príjme vykopli dvere a prezident šiel hneď na operačnú sálu. Aj keď sa dá povedať ,že Kennedy už bol na druhom svete.

Pol hodinu po útoku prehlásil lekár, že John Fitzgerald Kennedy je mŕtvy. P. Kennedyová sa uzavrela a celý čas pozerala pod seba. Biely Dom oznámil smrť prezidenta Kennedyho o pol druhej popoludní. P.Kennedyová ktorá mala celé zakrvavené šaty si ich odmietla ale prezliecť.. Chcela aby vrah videl čo spravil.

Kto to teda bol? Kto stál za smrťou tohto prezidenta?

Bohužiaľ,neviem ani ja. A pravdu sa asi nedozvieme. Bolo veľa konšpirácii ale všetky sú len konšpiračné teórie. Možno raz niekto prehovorí. Do vraždy prezidenta Kennedyho bolo začlenených viacero ľudí ale nik nedokázal daným ľuďom vinu. Takže bohužial vinník ktorý stlačil 3 krát spúšť na ostrelovačke ostáva dodnes neznámy.

Muž divočiny

01.11.2016

Veľa ľuďom keď sa povie muž divočiny tak príde na myseľ tarzan.. Ale tento článok o chlapovi ktorý prežil neprežitelné vám zmení názor. Rozprávam o Hughovi Glassovi. Hugh Glass bol lovec,kožušinový predajca a najmä prieskumník Narodil sa v roku 1780 v Pennsylvánii a jeho otcom bol lokálny farmár. Od malička bol ale Hugh niečim iným ako pracovníkom na poli,nemal [...]

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3497x
Priemerná čítanosť článkov: 1749x

Autor blogu

Kategórie